درباره ماکروسافت اکسس
 
اموزش بانک اطلاعاتی
اموزش گام به گام بانک اطلاعاتی
 
 

 

 صل اول-بانک اطلاعاتی

 

۱-۱) چند تعریف مورد نیاز
تعریف داده:
از نظر ساختاری داده عبارت است از مقادیر صفات خاصه انواع موجودیت ها.
نوع موجودیت:
مفهوم کلی موجودیت ،شیء یا فردی که در مورد آن می خواهیم اطلاع حاصل کنیم.
صفت خاصه:
ویژگی جداساز یک نوع موجودیت از نوع دیگر.
تعیین مجموعه موجودیت های یک محیط و نیز مجموعه صفات خاصه هرنوع موجودیت بستهبع وضع و نوع سیستم مدیریت بانک اطلاعاتی می تواند به طور پویا و یا به صورت ایستا صورت گیرد.
تعریف اطلاع:
اطلاع از داده حاصل می شود و در حل مسایل به کابه کار می رود و داده نمایش اطلاعات است.
موجودیت های هر محیط عملیاتی با یکدیگر ارتباطی دارند. این ارتباطات از نقش عملکردی که هر موجودیت در محیط عملیاتی ایفا می کند،با توجه به نسبتی که با سایرموجودیت ها دارد، مشخص می شود. بازشناسی ارتباطات اساسی و پاسخگوی نیاز های اطلاعاتی کاربران از وظایف طراح بانک است.
بانک اطلاعاتی:
مجموعه ای است از داده های ذخیره شده به صورت مجتمع و مبتنی بر یک ساختار تعریف شده به طور صوری، با حداقل افزونگی، تحت کنترل متمرکز، مورد استفاده یک یا چند کاربر،به طور اشتراکی و همزمان.
برای ایجاد سیستم اتوماتیزه ذخیره و بازیابی، به طور کلی دو روش وجود دارد:
۱-مشی بانکی
۲-مشی غیر بانکی (مشی کلاسیک یا مشی فایلینگ).
در مشی بانکی، هرکاربری دید خاص خود را نسبت به داده های ذخیره شده در بانک دارد. به عبارت دیگر از یک سود وحدت ذخیره سازی و از سوی دیگر تعدد کاربران را داریم. اشتراکی شدن داده ها،یکی دیگر از خصوصیات بانک اطلاعاتی است. کاربران مختلف می توانند به طور همزمان با بانک کار کنند، هر کاربری این احساس را داردکه دارای بانک خاص خود می باشد. منظور از همزمانی در اینجا همزمانی از دید کاربر است. یعنی هر کاربری، بدون ایجاد محدودیت و ممنوعیت برای کاربر دیگر در هر لحظه که بخواهد می تواند از بانک استفاده کند.
همزمانی عملیات از جنبه دیگری نیز مطرح است و آن همزمانی از نظر سیستم است. یعنی فرآیندهای درون سیستمی بتوانند با همزمانی، در محیط سیستم جریان داشته باشند.  اینکه تا چه حد همزمانی فرآیند ها در درون سیستم امکان پذیر است، بستگی به نحوه طراحی سیستم مدیریت بانک و الگوریتم های عملیاتی آن از یکسو و تعریف ساختار ذخیره سازی.
۱-۲) چرا بانکهای اطلاعاتی ؟

 

هر سازمانی که بتواند به اطلاعات جامع تر، صحیح تر ،کامل تر، دقیقتر، با صرف هزینه کمتر  و در اسرع وقت دستیابی  داشته باشد به عبارت دیگر ازاطلاعات بهتر و بیشتر استفاده کند، در اهدافش موفق تر خواهد بود.
ذخیره سازی داده ها در بانک بصورت مجتمع بدین معنی است که کل داده های عملیاتی محیط مورد نظر کابران مختلف، در کادر یک ساختار مشخص، بصورت یک جا ذخیره شده باشند.
در یک محیط عملیاتی کاربران مختلفی وجود دارند که هر یک نیازهای اطلاعاتی مشخصی
دارند که لزوما با نیازهای اطلاعاتی دیگر کاربران همسانی ندارند. این نیازهای اطلاعاتی ناظرند برتعدادی نوع موجودیت ازمحیط عملیاتی .
ممکن است داده های مربوط به یک نوع موجودیت مورد نیاز چند کاربر باشند .اگر هر کاربری آن گونه که در محیطهای غیر بانکی رایج است، داده های خود را، در فایلهای خاص خود. ذخیره کند، یک فقره اطلاع،در مورد یک نوع موجودیت از محیط عملیاتی ممکن است چندین بار
تکرار شده و حجم بالایی از افزونگی پدید آید.
در محیط بانکی به دلیل تجمع داده ها در کادر در یک ساختار مشخص و وجود وحدت ذخیره سازی داده های مربوط به موجودیت های محیط ،پدیده افزونگی وجود نخواهد داشت.
نیز نحوه ی عملکرد سیستم عاملی که خود سیستم مدیریت بانک در محیط آن، به مثابه یک برنامه کاربردی ، اجرا می شودو نیز به معماری کامپیوتر و قابلیتهای آن.
از عناصر اصلی محیط بانکی نرم افزار سیتمی خاص بانک است که نرم افزاری موسوم به سیستم مدیریت بانک اطلاعات (DBMS)DATA BASE MANAGMENT SYSTEM.
نرم افزاری است که مدیریت بانک اطلاعاتی را عهده دار است. مثل هر سیتم دیگر، مجموعه ایست از تعدادی واحد وهر واحد وظیفه یا وظایف مشخص در کل سیتم دارد. هر واحد بصورت یک  یا چند برنامه، پیاده  سازی می شود. می توان گفت DBMS  یک مجموعه برنامه است، نرم افزار پیچیده ای که واسط است بین کاربران امکانات سیستم کامپیوتری، سیستمی که به کاربران امکان می دهد عملیات مورد نظرشان را انجام دهند، یعنی تعریف داده ها، بازیابی داده ها و ذخیره سازی آنها وبرای این منظور به امکان می دهد تا به بانک دستیابی داشته باشند.
اینکه سیستم مدیرت بانک چگونه درخواستهای کاربران را عملی می سازد، بستگی به نوع آن دارد. هر سیستمی روند عملیاتی درونی خاص خود را دارد. به طور خلاصه نحوه عمل به صورت زیر است:
- دریافت درخواست کاربر
- بررسی و تحلیل دریافت.
- بررسی شمای خارجی کاربر، نحوه تبدیل دید خارجی به ادراکی، شمای ادراکی، نحوه تبدیل دید ادراکی به داخلی، وحدت ذخیره سازی و عدم افزونگی از یکسو و به کارگیری استراژی بهینه دستیابی به داده از سوی دیگر، امکان می دهند تا ضمن کاهش مصرف حافظه، عملیات مورد نظر کاربران با کارایی بالایی، توسط سیستم مدیریت بانک انجام پذیرد.
ساختارهای داده ای رایج برای ایجاد سیستم بانک اطلاعاتی عبارتند از:
- مدل رابطه ای

 

- مدل سلسله مراتبی

 

- مدل شبکه ای

 

اکسس تا حدود زیادی تلاش می کند مدل رابطه ای را پیاده سازی کند. اکسس یک سیستم مدیریت بانک (DBMS) هست ولی سیستم مدیریت بانک رابطه ای (RDBMS) کامل و جامع نیست. چون برای تعداد زیادی رکورد مثلا میلیونها رکورد مشکل پیدا می کند ولی سیستم
اکسس بیشتر برای مقاصد آموزشی و مدلسازی طراحی شده است.
از جمله سیستمهای مدیریت بانک رابطه ای می توان به Oracel  و SQL/server اشاره کرد.
هر چند تکنولوژی بانک اطلاعاتی، در حال حاضر به عنوان تکنولوژی نوین، کاربرد فرآیند دارد ولی آخرین مرحله پیشرفت در مسیر تحول تکنولوژی ذخیره و بازیابی نیست. ایجاد تکنولوژی بانک اطلاعاتی از یکسو و توسعه دانش بشر در زمینه هایی مثل سیستمهای خبره و هوش مصنوعی و منطق صوری امکان ایجاد تکنولوژی جدیدتری به نام بانک شناختها را فراهم کرده است.
فصل دوم- بانک اطلاعاتی رابطه ای

 

۲-۱) ساختار رابطها
در این ساختار از مفهوم ریاضی رابطه، برای نمایش داده ها و ارتباطات بین آنها استفاده می شود. از دید کاربر بانک رابطه ای، از تعدادی جدول تشکیل شده است.
جدول ساختاری است نامدار و تشکیل شده از تعدادی ستون، که هر ستون دارای نام مشخصی است. روشن است که جدول در هر لحظه تعدادی سطر دارد. هر ستون نمایشگر یک صفت خاصه از یک نوع موجودیت است و هر سطر نشان دهنده یک نمونه از یک نوع موجودیت است.
در مدل رابطه ای از ساختار جدول، هم برای نمایش موجودیت ها و هم برای نمایش ارتباط بین آنها استفاده می شود. از نظر دستیابی به داده ها در سطوح انتزاعی، هر جدول مستقلا قابل پیمایش و غواصی است. برای بازیابی در این مدل به عملگر سطریاب نیاز داریم.
در این مدل نیازی نیست که سیستم برای پاسخگویی به پرس و جوهای قرینه رویه های جداگانه ای آماده کند بلکه منطق کلی غواصی یکسان است.
تئوریسین مدل رابطه ای در سال ۱۹۸۱ دو شرط را برای اتلاق شبه رابطه ای به سیستمهایی که بانکهای جدولی ایجاد می کنند بر نهاده است:
۱- دید جدولی را برای کاربر تأمین کنند و به عبارت دیگر، در سطح ادراکی، دارای ساختار داده ای جدولی باشند.
۲- دارای عملگرهای جبر رابطه ای از قبیل Select , Project , join باشند بدون اینکه برای استفاده از آنها، نیازی به تعریف مسیرهای دستیابی در محیط فیزیکی بانک باشد.
۲-۲) خصوصیات مدل رابطه ای:
به طور خلاصه مدل رابطه ای دارای خصوصیات زیر است:
۱- از دید کاربر، دارای وضوح است و محیط انتزاعی آن، محیطی است مسطح.
۲- داده و ارتباطات بین آنها با مکانیسم واحدی نشان داده می شود.
۳- عملگر بازیابی (منطق کلی غواصی) نسبتا ساده است.
۴- برای پرس وجوهای قرینه دارای پاسخگویی واحد است.
۵- در عملیات ذخیره سازی دشواری ندارد و باعث بروز وضعیت نامطلوب نمی شود.
۶- از مبانی تئوریک ریاضی برخوردار است.
۷- غواصی در هر یک از رابطه ها می تواند مستقل از سایر روابط انجام پذیرد.
۸- بانک رابطه ای بر اساس مدل داده ای رابطه ای یا ساختار رابطه ای طراحی می شود.
ساختار رابطهای نخستین بار توسط کاد مطرح شد. در حال حاضر تولیدات سیستمی مبتنی بر مفاهیم بانک رابطهای، بیش از هر سیستم بانک اطلاعاتی دیگری عرضه می شوند. برخی از آنها رابطه ای و برخی شبه رابطه ای می باشند.
از جمله مراکز تحقیقاتی که در زمینه سیستم بانک رابطه ای فعالیت می کنند، مؤسسات R.I و
C&DCG است که توسط کاد و دیت ایجاد شده اند.
R.I:Relational Institue

 

C&DCG:Code And Date Consulting Groop

 

تقریبا همه سیستمهای مدیریت بانک اطلاعاتی مدرن، اطلاعات ذخیره شده را با استفاده از مدل مدیریت بانک اطلاعاتی رابطه ای اداره می کنند. در یک سیستم مدیریت بانک اطلاعاتی رابطه ای که گاه RDBMS نامیده می شود همه داده در جداولی مدیریت می شوند. جداول اطلاعاتی که یک موضوع را در خود ذخیره می کنند و دارای ستونهایی هستند که انواع مختلفی از اطلاعات مربوط به موضوعی را در خود نگهداری می کنند و دارای سطرهایی هستند که نام و ساختار یک موضوع واحد را شرح می دهند. حتی وقتی در یک بانک اطلاعاتی پرس و جو می کنید نتایج معمولا به صورت جدول دیگری نمایش داده می شوند.
رابطه: اطلاعاتی درباره یک موضوع واحد مثلا مشتریان یا دانشجویان. یک رابطه معمولا یک جدول ذخیره شده در سییستم مدیریت بانک اطلاعاتی رابطه ای است.
ویژگی: اطلاعات معینی است درباره یک موضوع از قبیل آدرس یک مشتری. یک ویژگی به طور معمول یک ستون داده یا فیلد را در جدول ذخیره می کند.
ارتباط: راهی است که اطلاعات در یک رابطه را به اطلاعات دیگری در رابطه دیگر مربوط می کند. به عنوان مثال مشتریان یک ارتباط یک به چند به سفارشات دارند.
پیوند: فرآیند پیوند جداول یا پرس و جوها از راه جداولی که مقادیر داده هایشان به هم مربوط شده اند مثلا مشتریان ممکن است به وسیله انطباق یک شماره شناسایی به سفارشاتشان پیوند داده شوند.
فصل سوم گذری بر اکسس

 

۳-۱) ایجاد یک بانک اطلاعاتی جدید:

وقتی ابتدا اکسس را اجرا می کنید پنجرهMicrosoft access  نشان داده می شود که می توان یک بانک اطلاعاتی جدید را فورا با انتخاب گزینهBlank Data Base  ساخت و یا با استفاده از Database Wizard یک بانک اطلاعاتی را با استفاده از بیش از ۲۰ نوع الگوی برنامه های بانک اطلاعاتی ساخت و یا یک بانک اطلاعاتی موجود که فایلی با پسوند mdb است را باز نمود.
استفاده از Database Wizard:
اگر اکسس را قبلا اجرا کرده اید می توانید با انتخاب New Database از منوی File پنجره New را برای ساخت یک بانک اطلاعاتی جدید داده باشید.
برای ساخت Database Wizard وقتی اکسس را اجرا می کنید می توانید گزینه مربوط به نام Database Wizard را انتخاب کنید. لیست الگو های قابل دسترس در پنجره New نمایش داده می شود. با انتخاب الگوی مورد نظر و کلیک روی Ok یا با دو بار کلیک کردن روی الگوی مورد نظر پنجره محاوره ای File New Data base باز می شود. و اکسس یک اسم برای فایل جدید پیشنهاد می کند. نام را می توانید اصلاح و سپس روی Create به منظور اختصاص یافتن فضایی به بانک اطلاعاتی جدید که یک فایل است کلیک نمایید. پنجره هایی باز می شوند که می توان خصوصیات را به نحوه مور

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






ارسال شده در تاریخ : دو شنبه 1 فروردين 1391برچسب:, :: 18:4 :: توسط : عماد عزیزی

درباره وبلاگ
به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
نويسندگان
پيوندها

 

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان اموزش بانک اطلاعاتی و آدرس amoozesh-database.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 28
بازدید دیروز : 32
بازدید هفته : 62
بازدید ماه : 60
بازدید کل : 89372
تعداد مطالب : 14
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1



خبرنامه وبلاگ:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید





كد تقويم

Untitled Document
دریافت کد خوش آمدگویی